♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Thursday, 5 January 2012

insiden di office .

assalamualaikum and hi everyone : )

pagi tadi , as usual ain buat kerja at my own place . masa tengah syok syok buat kerja , all of sudden one of my senior sreamed out loud . yes ! she was screaming loudly until she cried . sangat kesian . i was shocked at first . sebab ye lah kan , tengah buat kerja tiba tiba ada orang menjerit dan dia nangis . pheww , nasib baik pagi buta . kalau dengar time tengah malam , mahu menangis i jah . lepas tu terus buat buat pengsan .

korang mesti pelik . like why did she screamed at ? okay here the story goes . lately , our office has been attacked by a monster . jeng jeng jeng . creepy enough ? hikhik . and the monsters weren't that big actually . but well , we are ladies kan . of course we were afraid . binatang sekecil kerengga pun nak takut . and as adorable as a butterfly yet some people afraid of . some people okay .

nak kenal tak dengan monster yang cukup hebat tu ? hikhik . hebat what . sebab kitorang kat office ni semua takut . takut sangat kalau terserempak dengan beliau . so , that's why there's one day my colleagues tabur belerang all over the places .

amaran ! gambar dibawa kurang elok untuk ditonton oleh ibu ibu mengandung , atau cewek cewek yang takut kan haiwan ini . tak nak sebut nama , nanti dia datang .


tak sanggup nak tengok . takuuuut .

takuuuuuuuuut tak ? ain takut sikit je . hebat lah katakan . hikhik . padahal duduk bersila kat kerusi takut si dia melintas . no way ! korang pun mesti cuak cuak kan ? takkan lah ain sorang yang takut . tak fair lah macam ni T.T walaupun takut , tapi still nak google gambar dia . berani lah jugak kiranya kan .

korang pernah dengar tak orang cakap yang kalau kita marah marah tikus tikus ni , nanti dia lagi buat perangai . meaning dia tak lagi buat aktiviti dia senyap senyap . so , kita kena diam kan ? atau alternatif lain tulis dalam blog . macam ain buat ni ? hekhek .

what would you guys do if you're in my shoes ? refer kasut sendiri . hehe . laju laju call pest control ? or maybe korang akan letak racun tikus . tapi tapi , kalau depa dah mati siapa pulak yang nak jadi Mr. or Mrs. Great untuk angkat mayatnya lalu dibuang ke dalam tong sampah ? ain laju laju dah lari keluar dari tempat kejadian . bukan takut , tapi saja nak bagi chance orang lain jadi superhero . oooh , sangat baik hatiku .


kalau comel dan pandai masak macam dia ni takpe : P

even lepas tengok cerita ratatouille enampuluhempatkali sekalipun ain tak kan berani punyalah . dalam cerita tu bukan main lagi comel lagi . siap pandai masak bagai . but the fact is mice/mouse/rat CANT COOK ! kenyataan kan .

so nak dijadikan cerita . pagi tadi , si cik Ti ni keluar bersiar siar kat dalam office . the BAD news is dia keluar dekat tangga nak naik ke atas . so my senior was about to climb the stairs . tu yang dia ternampak cik Ti tu . apa lagi , member yang memang takut tu pun jerit lah kuat kuat . ain pun terpinga pinga . apa pasal ayat skema rama . tak ada motif. mula mula dia macam ketawa , tapi lepas tu dia menangis . kesian kesian . ain tak gelakkan okay . trust me : )

and the GOOD news is bukan ain yang terjumpa dengan cik Ti tu . yabedabeduuuuu . okay , this might sounds evil or even cruel to some people , tapi betul lak kan . korang nak ke terserempak dengan dia ? tepuk dada perlahan lahan tanyalah diri sendiri . teheeee : P one thing that i learnt today , don't talk bad about others . it will cause you harm . heeee .

so , that's all peeps .


thanks for reading and have a great day : )

31 luahan:

Pocket said...

cik ti ni bahya tau!
gigi dia tajam sampai abih
tapawei umah pocket dia mkn.
adehlaa.

cha zainol said...

setuju. tupperware pon die belasah :(

gula-gula said...
This comment has been removed by the author.
Azie Azman said...

ain, kalau haiwan ni pandai masak pun, azie tak makan kot ape yang die masak..haha!

Liza Razak said...

saya pernah kena gigit dgn cik ti ni..terus fobia gile2...huwaaa

Dhiya Fariza said...

semalam terserempak dgn cik T. TAK SUKA!!!!!!!!!!! jerit macam senior ain jugak ni.

khairul akmal bin azman said...

tikus ni!
nape kacaw kawan saya ni..
hehe..

amir said...

Hah? Tikus tak reti memasak? Sampai hati Disney menipu koi..

Nizam Ijam said...

tikus..ohhh tikus..hehe

Hanie_Dew said...

Mak aku pun tak kasi sebut nama dia klau marah kat mende ni.nnt lg dia buat.btw.panggil je pest co trol.bole halau mereka mereka tu.lgpun bhaya kalau dibiarkan.

Abang Jonni said...

huhuhuhu... tikus upernya... alaaaa... anggap je tikus tu hamster, bela je terus...

kehekehkehkehkeh.

rozeeta rashid said...

tulis kat blog tak pe eh. kalau cik ti baca blo macam mana? haha.

geli kot dengan cik ti. mau lari pecut kalau terserempak.

KhaiRin - anies said...

alohai...cik t...da kembang tekak sy ni...

MLSC by Rina Isa said...

Ladies semua yg cintakan FASHIONS, jom join contest ni! Menarik hadiahnya! Jom lawati utk keterangan lanjut:

Official fanpage: http://www.facebook.com/MrsLadysStylo
Official website: http://mrsladysstylo.blogspot.com/

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe pelik kan tgk orng yg tkt ngan makhluk2 tuhan :)

~SaL IjOu~ said...

mak selalu ckp mcm ni kalo dia ada kat uma." cik ti..pegi maen jauh2 ya..kami x kaco cik ti.."..

tp kalo cik ti ni lalu depan mata x takut pun,hehe..kdg2 kalo dekat flat tu ada besau mcm kucing..selamba je dia melintas depan mata~

princess said...

@Pocket mmg ganas pom kan pocket . nak pinjam tupperware ain tak ? huhu

princess said...

@cha zainol waahh . sme kes dgn pocket lah cah ni . hehe . xpe2 . bli lg tupperware byk2 ye . bia dia jemu nak mkn dah . hehe

princess said...

@Azie Azman hahaha . mmg azie. ain pomtgk je kot masakan dia tu . kikiki

princess said...

@Liza Razak kena gigit ? waaahhh . takutnye . taknak lah kena gigit . sakit tak ?

princess said...

@Dhiya Fariza dhiyaaaaa ! hee . i guess you're in malaysia right now . ke salah ? hehe . tu lah . takut kan dhiya . kalau ain , mahu histeria . hehe

princess said...

@khairul akmal bin azman alololo . comel je . so sweet . nnt kalau dia kacau lagi ain btau kay ek . hehe

princess said...

@amir haha . bunyi macam frust sangat je . heheheh . tipah tertipu kan .

princess said...

@Hanie_Dewyeahhh . you go girl . heee . pest control mmg penting nowadays kan . hee

princess said...

@Abang Jonni anggap mmg boleh ? tapi kenyataan , indah khabar dari rupa . hahaha

princess said...

@rozeeta rashid kalau dia baca ? hahahah . cuak ain cmni . nak delete lah entry ni . hehe .

ratu pecut eh time skolah dulu . hehe

princess said...

@KhaiRin - aniesjgn ! tahan2 . heheh .

princess said...

@MLSC by Rina Isa insyaAllah . i'll do : )

princess said...

@Muhammad Saiazuan Norhalik aah zuan . semua makhluk ada kelebihan mereka sendiri . tapi nak buat macam mne kan . kte mesti ada perkara yg kte takut. hehe : )

princess said...

@~SaL IjOu~ heheheh . comel jeeee . nak try lah . mcm jampi mujarab je .

jd skrg tikus dah tak takut dgn kucing lah kan . hehe

Azie Azman said...

ainn..lama sangat dah ni ain tak update..kan?huhu
entry baru pleasee ;)