♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Wednesday, 29 June 2011

penguin

assalamualaikum and hi everyone : )

okay . i have to make a confession . kalau aku berada in someplace other than my home , i don't prefer to watch television . kinda weird hah ? i guess that is me . i am so not into TV . but it happens that i accidently watch TV last night . -- Peguin Safari . the program was cool and really interesting .




http://www.emocutez.com


ada satu team ni . dorang nak pergi tengok penguin . eh , korang tau tak penguin and beruang kutub tak tinggal sama sama ? maksud aku , penguin kat kutub selatan . beruang kutub tu orang klang panggil polar bears . yang si polar bears ni tinggal kat kutub utara . korang tau tak ni ?

aku suka penguin . sebab by my definition , penguins are adorable creature ! badan dia yang chubby chubby tu . aku geram je tengok . kalau aku jumpa sekor lah , memang aku peluk peluk dia kuat kuat punya . tak tipu ni . tapi aku kena kumpul duit la . nak p south pole tu . hahah

look at it . so cute . huggable some more : )

baru aku tau ada banyak gila species penguins tau . according to one source , there are 17 species of them . yang aku tengok kat tv semalam King Penguins . comel . and penguin sangat lah intelligent . nak share 1 fact ni . King Penguin ni akan bertelur kat darat . and yang akan mengeram telur tu ialah tugas male penguin . yang female tu lepas bertelur , dia akan pergi laut yang berais . south pole la katakan . 18 days later , yang female penguin ni akan take turn untuk mengeram telur dia sampai 56 days ( not so sure) . time dorang nak transfer telur tu pon sangat unik . 

oh tidak ! aku dah jatuh cinta with this adorable penguins ! love them http://www.emocutez.com

mama and baby penguin : )

good swimmer . yeah !

and try to look at this one below . i gila suka tengok dorang ni terkedek kedek sambil makan keledek . heee : )


video

orait peeps . i think that's all for now . till then . see you . and take care : )






Tuesday, 28 June 2011

hello : )

assalamualaikum and hi everyone : )

officially i am here again . http://www.emocutez.com malacca the historical city of course . last wednesday aku chow pagi pagi buta untuk balik rumah . and tadi pom aku gerak dari rumah awal pagi . bas pukul 9 tu yang paling awal . dah kira awal gila la aku bangun pagi tadi . sebab yang kena drop aku kat bus station itu adalah ayah tersayang yang bekerja so , aku kena lah follow beliau pagi pagi lagi . kesian tidur lena ku terganggu : (

sedih actually . http://www.emocutez.com being away from my family . but what to do . i have my own commitment . i have to go for 6 months-internship . hell yeah ! 6 months . quite a long time i guess . but never mind , i'll put my courage . i've been told that i'll be auditing this one company . and it's kinda exciting . can wait ! tipu je . to be honest , i am nervous .
is this what auditing is all about ? 

seriously , aku macam agak cuak . http://www.emocutez.com sebab telah di momokmomok kan oleh rakan seperjuangan who are currently doing their practical stuff . ada yang cakap they have to work late . pukul 9 baru balik . and not to mention yang kena balik midnight . pity them . but it's ok . it's good to know that i'll be experiencing a cool new environment . yeahhhhh ! tadi aku borak borak dengan ayah , he was quite shocked bila aku cakap aku habis bulan 12 nanti . aku tak terkejut pom . sebab aku da tau lama da .

aku harap aku dapat buat yang terpaling amat baik untuk semester ni : )

p/s: bercadang untuk jadi kaki kerja - workaholic ! 

Tuesday, 21 June 2011

oh yeah !!

assalamualaikum and hi everyone : )

okay . dengan ini rasmi lah sudah exam fever aku . fuhhhh ! lega . short course is demanding . mana tak nya , kau kena sacrifice everything untuk dia . okay itu aku tipu je . tak ada la sampai everything . aku still ada masa untuk online , jalan jalan . and yes , actually intersession ini best kot . tapi aku tak nak pom cerita pasal intersession bagai . dah habis paper kan . that's it . tak nak dah fikir . buat serabut kepala . and now aku da sangat sangat free . tapi tak lama pom . sampai 30th june je pom . huuuu :(

dah nama pom student , jangan mimpi sangat lah nak free lama lama . budak tadika pom busy . siapa dalam dunia ni yang tak busy ? aku rasa baby je kot yang free sokmo . hahah . dush dush . apa yang aku cakap ni . mungkin aku masih lagi biul biul akibat menjawab paper tadi . guess so . macam ni lah lebih kurang keadaan aku sekarang . haha . http://www.emocutez.com

since aku ada banyak masa before aku start busy balik . im planning to do a few things . and here is my to-do-lists :

-- nak download movies banyak banyak . nanti nak tengok . dapat lah isi masa lapang . memandangkan aku da tau cara nak download movies kan . *aicehh . nak belagak jugak tuu* sila abaikan . tapi aku still frust sebab aku still tak reti nak download subtitles . rugi je . http://www.emocutez.com .

-- aku dah berjaya download semua series of Harry Potter . yeahhhh . da lama gila kot aku nak tengok full chronicles dia . dari 1st sampai yang latest ni . best sangat . and dah pasti la aku nak habis kan dalam satu ari kan . *nak buat rekod kejayaan sendiri*

-- next , aku nak balik rumah . yahooooo . rindu sangat dah kat family aku . tak tergambar lagi . nak tengok astro puas puas . nak jalan jalan . sebab ayah aku suka bawa anak anak beliau jenjalan .

-- dah ada kat rumah nanti , makan minum confirm mak jaga baik punya . jadi , hello fats !! hahaha . lantak la . janji nak makan . kat rumah tak kan lapar punya . alhamdulilah syukur . thanks mak . you're the best cook ever ! http://www.emocutez.com

-- nak main main dengan babies . yeahhh . im glad that my mum is a babysitter . i love kiddo .  they are so adorable . geram macam nak cubit cubit je pipi dorang . and gigit sikit la . tapi kena gigit or buat anything kat dorang cepat cepat . kalau lambat nanti kantoi dengan parents dorang . hohoho http://www.emocutez.com .

itu saja kot . however , those plans are subject to changes . hehe . i'll be home by tomorrow afternoon . yahooo . and will be back here again - in malacca . tak sure bila . ikut suka aku nak balik bila . http://www.emocutez.com




Tuesday, 14 June 2011

thanks a bunch .

assalamualaikum and hi everyone !

pukul 4 pagi . and yet aku still tak mengantuk . oh no ! i just can't believe it . ini semua bahana kopi yang aku minum tadi . tahniah ! selalu waktu waktu macam ni aku sedang lena mimpikan prince charming . *walaupun kadang kadang mimpi seram gila . macam tak nak tidur balik dah* . 

jadi aku nak gunakan masa tak mengantuk aku ni sebaik mungkin . oh yeaahhh ! semangat sikit la . nak tau apa aku nak buat . eh , mana boleh bagitau . rahsia okay . 

actually . dari malam tadi aku happy sangat . alhamdulilah . itu lah . lepas kita nangis , kita akan ketawa balik . itu fitrah . Allah Maha Adil kan . aku borak panjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnngggggggg sangat dengan my bff . suka suka . i was like , waaaaaaaaaaahhhhhhhhhh . syiok tuu . 

nanti nanti nak skype lagi lah . this time nak try wt conference la . confirm pecah perut . rindu nak gather ramai ramai . like we used to do . warggghhh . rindunyaaaa . T___T . 

apa apa pun . i wanna thanks to Allah for all HIS gifts . family ,  friends. and not to mention -- him !

p/s: may tomorrow will be better than today . 

Tuesday, 7 June 2011

intern : )

assalamualaikum and hi everyone : )

okay dah empat hari kawan kawan batch aku start practical . aku belum start lagi . aku start 1st July . okay memang betul pun 1st July tu friday . T.G.I Friday . thank God it's friday . jadi aku perlu cuak cuak untuk 1 hari je . lepas tu aku ada masa like 2 days - sabtu ahad untuk siapkan mental and fizikal . aku memang cuak la nak practical ni semua .

 at first i was like perlu ke nak intern bagai . but friends , trust me . you really need it ! kau ingat lepas je kau habis belajar and apply kerja . kau expect kau hebat sangat ? nak main terjah je opis orang untuk wat audit segala ? memang tak lah kan . silap silap kau kena buang before dapat your 1st salary . melepas niat nak shopping lepas dapat gaji . kesian . time kita buat intern tu lah kita dapat implement apa yang kita dah belajar dulu dulu kan . walaupun mungkin dah berhabuk input input itu . but who cares . janji kita dapat improve our precious life . teheee : )

walaupun aku belum start lagi kan , tapi aku tetap la dapat rasa berdebar debar jantung ku ah ah ah . mana tak nya , kalau dah semua kawan kawan aku post kat fb dorang . yang aku ni kan dah memang rajin tengok tengok wall orang . memang aku tau laa . ada yang 1st day intern dah kena OT sampai 8pm . kesian dia . apakan daya . aku cuma harap aku dapat kerja on time je . balik awal lagi bagus kan bos . 

kadang kadang rasa semangat . sometimes cuak pun ada . tapi aku chill je la . hope dapat concentrate dalam semua benda yang aku buat . yeaaaahhhhhh !!! apa apa pun , to all my friends who are currently undergoing this intern - wishing you guys all the best ! may the force be with you . aku pulak yang tersemangat . hahaha 

until next time . sayonara everyone !