♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Friday, 9 December 2011

great weekend with my dear friend fatiha

assalamualaikum and hi everyone : )


hari jumaat yang indah belaka . thanks Allah for giving me another day to live in this world . Alhamdulilah . syukur atas segala nikmat kurniaanMu . i am a Muslim and i am proud of it . are you ? insyaAllah . sama sama lah kita berubah ke arah kebaikan . tak ada istilah terlambat untuk berubah . after all , better LATE than NEVER . am i right ?



oopps . terlebih sudah . HAHA


hai semua ! how are doing people ? ain harap semua sihat sihat selalu . kalau tak sihat , pergi jumpa doktor , makan ubat dan doa pada Allah semoga cepat sembuhkan penyakit awak ye .

actually , i have plenty of time today . so that's why i end up here . babbling . heee . just wanted to share something with you guys . and for future childrens and grandchildrens . oh man ! tak malu ke tulis cenggitu ? malu sikit lah . tapi tak kira , nak tulis jugak . HAHA



ni lah dia cik fatiha : )


cuba tengok view kat belakang tu . cantik . sebelah kiri (korang) tu sungai melaka tau . jangan tak tahu . hehe . tepi sungai tu pulak ada hotel Casa Del Rio . korang boleh feeling ala ala Brazilian gitu . serius cantik . ain jatuh cinta betul dekat view hotel ni . amazing . yang dua orang tu pun cantik kaaaaaannn . *okay . pengsan kejap*



ada river cruise lagi tu .

ini view di kala siang hari . cantik sangat . dekat tengah bandar ada hotel atas sungai . apa lagi yang korang nak ? cehhh , macam marah je . tak marah pun tau .

serius ain nak masukkan hotel ni dalam list hotel untuk honeymoon kat malaysia . cewaaaaaah . belajar pun ada lagi satu semester . berangan lebih . kalau mak ain baca lah , memang kena sekeh laju laju lah gamaknya .



rasa macam nak tinggal kat sini lama lama je . pleaseee


ni lah favourite view ain . all those lights , it's really amazing . sambil duduk tu , rambut (gadis free hair) dan tudung and segala shawl semua (gadis with hijab) akan terbang ditiup angin sepoi sepoi bahasa tu . auuwww , sungguh mendamaikan .



before makan sempat lagi capture gambar . ish ish


dah penat jalan jalan . jom kita makan dulu ! yabedabeduuu . part makan memang favourite ain . hehe



caaakkkk . tak ada motif . heee


dah makan . jalan pun dah . tunggu apa lagi . jom main cak caak . hehe . kalau yang ada family and rasa nak bersantai , jemput lah datang sini . hilang stress and penat kerja seminggu .



classmate ain : B
thanks tya . for coming to malacca . all the way from muar . driving alone . risau and sangat terharu . next time kita jalan jalan lagi mahu ? p.s : saya memang kaki jalan . kehkeh

that's it . tata . may you guys have a great weekend ahead . hidup dan bekerjalah seolah olah kamu akan hidup untuk selamanya . dan beramal lah seolah olah kamu akan mati esok . santapan minda ^.^

thanks for reading and have a great day people : )

48 luahan:

Azham Vosovic said...

alhamdulillah...hujung minggu masa untuk berehat...

Pocket said...

huu mak aih, lampu jalan nyerr ada kat atas dan juga kat bawah.... cantik!!

Khuzrin Kamarudin said...

Best.. :)

Azie Azman said...

ainn..bila nak bawak kite pulak ni :(

cik-bakal-puan. :) said...

ain asek jalan je. btau mak siap kau. hahaha

Rtp Farra Arisha said...

what a very great place you've went around malacca. hehe.

Memori Kekasih said...

kacak sungguh si tya tuh kan....terharu lah tya bace entri ain....ada jugak yg igt kat kite neh kan? hehehe...sayang ain sangat2...
P/s:patut promote blog tya skali...hahahaha

Dhiya Fariza said...

im glad that u had fun w ur friend :)

princess said...

@Azham Vosovic yes ! betul3 . may you have a great day : )

princess said...

@Pocket cantik kan pocket . pernah datang sini tak ? kalau belum , jemput lah datang ye : )

princess said...

@Khuzrin Kamarudin bestkan . tak rugi lah ain belajar kat sini . sukaaa : B

princess said...

@Azie Azman anytime boleh utk awk azie . hehe . datang sini cepat ! rindu rindu : )

princess said...

@cik-bakal-puan. :) tak perlu nak jadi kaki report . report card kau pun banyak rekod buruk . nak aku habaq kat mak ? haha

princess said...

@Rtp Farra Arisha yes ! indeed . you should come here . u'll be amazed .

princess said...

@Memori Kekasih AHAHAHA . terharu ke ? malu lah i . mestilah igt . kata kawan . heee . orait , next time ain try promote ehh . hehe

princess said...

@Dhiya Fariza hey girl ! thanks a lot . u're so supportive . untung wolverine . heee

~SaL IjOu~ said...

best best..~ ^^

dill said...

ala comelnye die & kawan :)

dill.

H.J said...

datang jalan2 sini la plak..hehe

konde said...

nikmatnya melancong with friend :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

princess said...

@~SaL IjOu~ best ke ? malu lah i . heeeee : )

princess said...

@dill hey dill . thanks sgt . tp tak boleh lawan comel dill lah kan . heee : )

princess said...

@H.J nak naaaak , tapi jauh sgt . tggu ain kumpul duit byk2 dulu ehh . nanti komfem ain pergi sana : P

princess said...

@konde of course . heee . friendship is a treasure . cewaahh : )

Nyamuk Terbang said...

ok river cruise

Nurrul said...

bestnya akak .. dapat buat something yg seronok on weekend :)

hmm , lawa temapt tuh... really nice !

syahirooAhmad said...

melaka mmg best.. ehh pix no.2 waktu siap tu.. air dia nampak jernih? ke saya yg salah tengok. ritu pi gak naik melaka river cruise ni.. air cam biase je. keroh2 gitu...

Jue said...

Ala x prsn lak view tu. Kmain nak ltk lam list hotel honeymoon, study dak abis lg hihihi

princess said...

@Nyamuk Terbang pandai . hehe . pernah naik tak ?

princess said...

@Nurrulye , indeed . it was so exciting . memang lawa . meh datang meh . huhu

princess said...

@syahirooAhmad hahaha . gmbar tu ain google je . tu lah kan . sepatutnya ain dia keroh ala2 teh susu gitu . sorry , my bad . mgkin ni gmbar lama : )

princess said...

@Jue terlepas pandang leteewww . hahaha . impian kena tinggi . ala2 fairy tales gituu . haha

blog-tips-kurus said...

Melaka best tapi jem laaa...

Hanie_Dew said...

lawa hotel tu. tgk hotel Casa Del Rio ni buat aku teringat citer Boy Over Flower K-Drama tu. xtau nape.

dhiera said...

seronok kan dapat hang out dgn kawan2.

princess said...

@blog-tips-kurus heee . tu memang tak dinafikan . dah lah byk jalan one way . kalau nak elak traffic jam , dtg weekdays atau bukan cuti sekolah .

last option , belajar kat melaka or tinggal kat sini jeeee : P

princess said...

@Hanie_Dew hehehe . boleh lah datang sini kalau nak feeling2 korea tapi still tak cukup bajet . tehee : B

princess said...

@dhiera memang seronoook sgt . sementara single ni boleh lah pergi enjoy sakan . nanti dah kawin , jalan2 dgn husband plk kan ? ^.^

khairul akmal bin azman said...

berdua lbh baik kan!

nmpk happy kowang

princess said...

@khairul akmal bin azman cewaaah gitu . hehe . memang betul . org ketiga tak best .

happy sgt : )

hassy chan said...

perghhh nice view dia hehehehe..
xdpt lg nk pgi sne huhu

Paris Lipton said...

best la die jalan2...hehe

princess said...

@hassy chan please come and visit malacca . sangat tak merugikan . percayalah . hee

princess said...

@Paris Lipton jalan jalan memang kegemaran ain . best sangat : B

semutsengal said...

bandar hilir ?

cha zainol said...

bestnya. lama xbalik melaka --'

princess said...

@semutsengal definitely . tapi dah tak berapa hilir sgt dah . dah urban . hee

princess said...

@cha zainolmeh la balik melaka nak . hikhik