♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Friday, 9 December 2011

nak jugak !

assalamualaikum and hi everyone : )

ada suatu hari , ain memberanikan diri untuk mesej ayah ain . nak suarakan rasa hati mahu ambil lesen kereta . ya ya . tak payah nak tenyeh tenyeh mata . memang betul apa yang korang baca . your eyes dont lie buddy . =.="  memang ain tak ada lesen kereta pun . dah tua bangka pun tak ada lesen lagi . pleaseeee jangan gelak kawan kawan . nak gelak juga ? okay fine , silakan . T.T

ain : ayah , orang ingat nak ambil lesen kereta lah . boleh tak ?
ayah : tak boleh , dia tak ajar budak sekolah rendah .

tergelak je ain baca mesej itu . beberapa minit lepas tu ,

ayah : boleh , nanti kita ambil lesen ye .

ayah takut anaknya ini terluka . cepat cepat ayah send mesej baru . padahal ain tergelak kot baca mesej pasal budak sekolah rendah tu . tak patut je . anak ayah ini cuma 145cm je . memang standard ke budak sekolah rendah 145cm macam ain ni . arghh ! frust . nak gayut kat monkey bar dah terlambat . haissshh +.+

so , i hereby would like to make a confession -- yeah ! i am 21 yet i don't have a driving license . how pathethic huh ? rakan sebaya siap boleh drive berkilometer . tak kisah , kacang goreng .

myvi is super duper cute . sesuai untuk ain . cewaah
ain pulak still terkial kial . haritu 1st time belajar bawak myvi manual . thanks cikgu and supporters . mula mula macam hebat lah konon . last last give up . sebab sangat tak reti nak balance kan clutch and minyak tu . FAIL , rasa nak ketuk ketuk je stering kereta tu . nasib kereta orang , jadi boleh control lagi .

rasa macam nak suarakan pada parlimen supaya kereta automatik je yang ada dekat sekolah memandu tu . pleaseeeee . driving an automatic car a way cool and easier . snap fingers 

nak kumpul duit . nak ambil lesen . tapi rasanya masih jauh lagi lesen L tu dari ain . huh . tak apa , akan ku kejar mu sampai ke lubang cacing . wakaka . takut tak takut tak ?

idaman kalbu
to my beloved buddies Eliza and Wani , i wish you all the best in your driving classes . dah dapat lesen nanti , bawak kita jalan jalan okay . kita nak duduk belakang goyang goyang kaki je . macam princess . ehh , bukan macam memang princes ! *dush dush*

ni lah best buddies ain .

presenting
.
.
big round of applause
.
.
.
.


from left : farah , budak sesat , wani

eliza . from nz with love :p
so by end of this year insyaAllah masing masing dah ada lesen . yahooooo ! tak apa , next year ain pulak . nanti korang jadi cikgu kita ehhh .

okay . that's it for now .

pesanan penaja : jadilah pemandu and penunggang yang berhemah and cool . jangan buang sampah dari kenderaan anda okay . littering ain't cool peeps .

thanks for reading and have a great day people .

10 luahan:

Pocket said...

pocket amık lesen masa umur 24.
laagı teruk! lelakı tp tak der lesen
sampaı 24.

tp tak leh kıra lah.
pocket zaman tv ıtam puteh:D hehe

princess said...

@Pocket opss . heeeee . xpe , janji sekarang dah boleh drive kan . yay !

kita sama zaman lah pocket . kan kan ?

cik-bakal-puan. :) said...

pocketful of sunshine betul la. aku nak kite racing sapa dapat amek lesen dulu. hahahaha. gudluck!

princess said...

@cik-bakal-puan. :)
HAHAH . ambil lah dulu kalau kau nak . aku tak kisah pom . wekkk : P

~SaL IjOu~ said...

hmm,akak umo 26 baru amek lesen tao.masa blaja kat uni dulu mintak ngn abah, abah x kasi.last2 tunggu kije, dpt duit sendiri, baru berpeluang amek..n tinggi akak lebey kurang mcm kamu aje..akak 146cm!! ;p

akak beli myvi SE..mmg best.affordable n sporty~
siyes tiada penyesalan..hehe

dill said...

ahaks. saye pun amik lesen lambat. fulus tak brape nak ade.

dill.

princess said...

@~SaL IjOu~ wahh . bestnyeeee . kuat azam akak kan . kagum ain . eh , kte lebih kurang je tinggi tu . high five : )

tu lah . ain pun minat sgt myvi . cool and sporty kan : )

princess said...

@dill wow ! dill pun dah ada lesen . jadi ain je yg tak ada lesen lagi lah ni . sedihnyee . hehe . tu la , tgh mengumpul duit lah ni : )

MOHAMMAD AMIN BIN ZULKEPLI said...

saya akan pasti an umur awk xcecah 22 awk da amik lesen da ea dear... sy akan jd guru, cikgu, pensyarah, kepada awk... :)

jgn sedih2 ea... masanye akan tibe jgk nnt...

princess said...

@MOHAMMAD AMIN BIN ZULKEPLI wow ! happy nyeeee . ni yang semangat waja , pesona , gen 2 kemain nak belajar drive and ambil lesen ni . heee