♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Thursday, 19 April 2012

kesayangan saya . let's meet them

assalamualaikum and hi everyone : )

okay people . how're you doing ? kepada semua students degree yang akan start korang punya mid term break mulai esok , ain harap korang still datang kelas . even hari korang cuma ada SATU kelas sahaja . and esok pun ada SATU je . macam ain ! kesian kan . rasa macam nak terus balik hari ini pun ada tahu . tapi takpe lah . tunggu satu hari je lagi . esok dah balik ! yay ! *lompat lompat atas katil* hehe

i bet many of you have your own pet . pet ialah haiwan peliharaan . it is not necessary that your pet is a cat . it could be that you are so into reptiles . which of course i am not . awal awal lagi dah tolak jauh jauh . kalau ada siapa nak hadiah kan ain mengkarung ke , biawak hidup ke even biawak yang dah mati sekalipun , you better don't do it . pleaseeee *merayu ni* i just dont like reptiles . enough . but for those who love them , you have my full respect . *tabik*

pada suatu hari , mr.boifie menghadiahkan ain 2 ekor Beta Splendens . apakah ? nak suatu hari bagai ? ingat ni story telling ke ? hehe .  haaa , mesti korang tak tahu kan apa ke binatang Beta tu ? Beta Splendens tu nama saintifik ikan laga . jangan nak  buat  muka pelik atau terkejut sangat lah . tak payah . buat muka biasa je okay .   disebabkan excited kemain dapat my FIRST PET of my ENTIRE life , jadi gelojoh nak bagi nama . HAHA . nak tahu nama apa yang kitorg bubuh (bagi) untuk our pet tu ? naaaaaaahhh ! tengok dulu gambar depa . comel tahu you all .

berenang riang ria ke sana ke mari : )
meet my new pet ! seekor warna merah . lagi seekor warna biru . thanks tau mr.boifie . sebab bagi ikan ni kat saya . suka  gila . dah lama kitorang cari . merata cari tapi last last jumpa . yahoooo . kenapa ikan laga ? kenapa bukan ikan emas ? kenapa bela dalam tupperware isi kuih raya ? amboi , sabar sabar . banyaknya soalan . kepada yang tertanya tu , meh ain jawab eh . 

kenapa ikan laga ? sebab mr.boifie kata nak jaga dia senang . dah lah cantik , senang jaga . dapat tenangkan fikiran yang serabut memikirkan masalah dunia dengan hanya tengok mereka berenang . betul ni , tak tipu . tak percaya ? try lah beli . tak pun tengok je ikan kat dalam akuarium rumah jiran sebelah . mesti korang rasa tenang . kenapa bukan ikan emas ? sebab nanti orang curi ikan ain then jual . ikan EMAS lah katakan . hehe . lagipun ikan emas perlukan udara dalam air tu . macam leceh sikit lah . ain suka benda yang simple je . kenapa bela dalam balang kuih raya ? sebab kan busy dengan assignments yang super melambak , jadi kitorang main grab je bekas ni dekat kedai . tapi kitorang ada plan nak tuka bekas dia . don't worry . 

peeps , meet meme (left) and ruru (right)

ini lah dia . meme and ruru . ikan laga saya dan mr.boifie . dorang 2 ekor ni lah peneman ain study memalam . sewaktu ms.roomate sedang asyik dibuai mimpinya . even they cant talk , but by just looking at them i feel so relieved , relaxed and many other feeling that only the person who have this pet would understand . ayat nak over kan .  tapi memang serious best . the feeling . no words could describe it . so memandangkan cuti mid term ni seminggu , so i'm planning to take them home . naik bas . all the way from Malacca to Klang . merasa lah dorang naik bas . ikan lain tak dapat tau . 

kenapa nama dia pelik kemain ain oiiii ? meme dan ruru , pelik sangat ke ? siapa boleh teka kenapa ain bagi nama tu ain bagi korang baca blog ain secara percuma . hahah . actually , meme dapat nama tu sempena badannya berwarna MERAH , ruru pulak sebab warna dia BIRU . unique isn't it ? nama ni atas persetujuan kami berdua tau . bukan ain syok sorang je . 

so , macam mana dengan kesayangan bucuk bucuk ain ni ? best kan . korang ada haiwan peliharaan kesayangan jugak tak ? jom lah share . ain pun nak tahu . 

thanks for reading and have a great day people . 

9 luahan:

blogyhouse said...

bela ikan laga...sama la kita...ada bela gak, kaler biru merah...ikan ni senang nak jaga..

Dhiya Fariza said...

cer lagakan meme and ruru tu hikhik. selamat bercuti.

sue perbs.. said...

meme ruru cutenye name.. hehe.. dulu pnah bela ikan tpi dh mati daa

Azie Azman said...

banyaknyeee bela ikan..
dulu kecik-kecik suka la bela ikan emas..
sekarang dah malas! muahaha!

princess said...

r@blogyhouse sama laaaahh . aah kan . tp kena rajin tukar air die . hihi

princess said...

r@blogyhouse sama laaaahh . aah kan . tp kena rajin tukar air die . hihi

princess said...

@Dhiya Fariza hahah . dhiya . smpai hati . how's your day there dear ? semoga semuanya okay : )

princess said...

@sue perbs.. heeee . cute ke ? thanks sue . yekee . ikan ni senang mati ke ? taknak meme ruru mati : (

princess said...

@Azie Azman hehe . dua ekor je . satu kte punye . satu boifie punya . hehe . azie minat ikan emas ke ? nanti dah rajin , bela lah . hikhik