♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Tuesday, 29 May 2012

Futsal

Assalamualaikum and hi everyone : )

perhatian : sila tutup hidung sebab gambar dalam entri ni agak berhabuk dan berdebu kemain . maaf kepada yang allergic habuk macam saya  . 

ayat seterusnya ni memang cliche kemain . tapi sila abaikan dan baca lelaju okay ? disebabkan keadaan sebagai seorang pelajar yang sangat sibuk , jadi dahku 'ter'abai kan belog dahku ini . kesian , padan muka ! muehehe . jadi oleh sebab itu , dahku memberi napas baru kepadanya - tukar sana sikit sini sikit . . . tadaaaaa . siap pun . pada dahku belog ni dah cukup cantik lah tu *perasan* . YAY ! mission accomplished ! ^_____^ senyum lebaaaarrrr . 

Member Of Bachelor Accountancy (MEBA) Club
actually , i was about to tell a story - perasan diri story teller terbaik sekolah . *sila jangan mengantuk . seriously , i mean it* BULAN LEPAS . yes betul , tak payah dok gosok gosok mata . memang betul tu bukan optical illusion . hehe . last month , my classmates and i join a futsal tournament . inter-part within the faculty itself . meaning the juniors against the seniors . disebabkan last years kitorang dah pernah main , so kitorang cepat cepat sign up for the game . pergi training bagai . even kelam kabut dengan players yang tak cukup . belasah aje lah , redah je court futsal tu . muka perlu nampak yakin . dalam hati macam nak menjerit dan meraung raung sebab macam menyesal datang . tengok semua pihak lawan macam hebat hebat . betul babe , ain tak tipu dorang memang hebat ! :'( 

masa tu nak menyesal pun dah tak guna . takkan nak tarik diri last minute kan . malu je . baik terus cekalkan hati untuk main kan ? hueuheww . memandangkan ni last sem kitorang dekat kampus so better kitorang try je kan . menang kalah adat permainan *ayat cover takut kalah* . sampai je Arena Sports Klebang kitorang laju laju pergi warm up . sambil doa banyak banyak . 

group lelaki

group perempuan

cuba korang semua tengok nama kumpulan yang bertanding . ada yang macam tak ada kaitan langsung . tapi atas dasar kreativiti dorang pun guna nama tu . nama team ain -- JANGAAAAAN ! sehari sebelum bertanding kitorang baru pecah kepala nak pilih nama team . lepas duduk bincang , kitorang semua setuju lah letak nama ni . macam hampeh pun ade , tapi unik kan . hehe 

okay ain . enough of babbling . cut it short pleaseee *suara hati* okay , to cut it short , we managed to enter the semi final . Alhamdulilah . on top of that , we were qualified for the final . Alhamdulilah Alhamdulilah . tapi yang terpaling AWESOME nye nak tahu ape tak ? we won the FIRST place . yeaaaahhh baby . you rock girls ! oppppss , over ke ? maaf kan dahku *susun sepuluhjari* . Alhamdulilah . syukur sangat sangat . 

left to right : mira , tya , kak fana , sarah . zaza , dyan and me !

sangat happy . seriously . siapa yang tak happy bila menang meh habaq kat cheq . hehe . mungkin sebab kitorang sangat tak expect dapat masuk final apetah lagi dapat jadi johan *cewaaah gituu* . tu yang bersorak kemain lagi *dalam hati ku panjatkan kesyukuran* . we're just playing for fun . tapi time final game tu ain macam nak pengsan dah . penat yang amat sangat . siap terjerit dari dalam court sambil bertanya pada en.boyfriend masa yang tinggal di saat game tengah sengit 0-0 . sengit ke ? entah bedal jelaaa . hikhik . last minute di saat kitorang menerjah gawang gol pihak lawan akhirnya kaki zaza berjaya menendang perlahan bola ke dalam gol . pheeeewww . lega , alhamdulilah . 

ku sangkakan panas sampai ke petang , rupanya hujan di tengah hari . masa masih panjang lagi . so kiranya pihak lawan still boleh kejar kitorang dan serang kitorang kan . so ape yang ain fikir masa tu ? ain cuma berharap masa habis . sebab itulah ain terjerit dari dalam court bertanyakan saki baki masa yang tinggal . "lagi 3 minit," kata en.boyfriend . *dah kenapa macam novel ada dialog bagai . tak faham* ain dan kak fana selaku defender hanya fikir nak defend gol kitorang dari kena attack je . lepas 3 minit , referee tiup wisel ! perasaan time tu kan , entah lah . tak tahu macam mana nak describe . semua ada , campur campur . macam air batu campur *sedap nyaaaa . esok nak pergi Seksyen 2 Shah Alam . motip ? minum ABC*

meh sediakan mata korang untuk tengok gambar yang berjuta juta lemon ni . are you ready ? 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

izzat , amin Lai , amin (ehem2) , yusof , daniel , fadhil

phewiiittt , Messi in the house yaaww !

while waiting for the next match : B

batch part 8 juara keseluruhan tahuuuu . hikhik

beloved classmates for 2 and half years : )

after the game . senyum paling ikhlas . heee

the players . tengok baju sedondon kan . suke sukeee 
 segala penat lelah pergi training and injured semua terasa amat berbaloi lepas menang . hikhik . no pain no gain . fyi , this coming 10th June we're going to another futsal tournament before we leave the campus :'( so ladies and gentlemen , can you guys do me a favor ? do pray for our success will you ? thank you so much . sayang lebih lah macam ni : D


with beloved coordinator , Pn Zaharah : ) 
so , i guess that's it . sorry for those who think this was a boring entry . for those who don't thank you sooooooooooooooooooo much ! last but not least 

"Night is LONGER than day for those who DREAM . 
and day is LONGER than night for those who make their DREAMS come true"

thanks for reading and have a nice day peeps . wishing you all Good Night & Sweet Dreams ! *don't let the bug bite* teheeee : D

8 luahan:

Tukang Karut said...

errr.... nama team nya memang mengarut betul la...

MOHAMMAD AMIN BIN ZULKEPLI said...

berkat usaha dan doa dr semua... alhamdulillah team "'JANG'aaaannn" jd juara... kt SAP nnt kasi permainan yg terbaik ea dear... nnt kite berlatih sblum tarikh 10hb 6 smp ea... cantikkkkk!!!! tiada kesusahan bg mereka yg suka berusaha... <3

princess said...

@Tukang Karut hehe . tahu xpe . kesian dkt urusetia . terpaksa sebut nama2 yg pelik tu : D

princess said...

@MOHAMMAD AMIN BIN ZULKEPLI hikhik . alhamdulilah , syukur : )

tulaaa . agak risau menanti detik 10jun tu . aiyoyoyo . bdn tak fit sgt dah . betul3 . kena usaha lebih ni : )

sue perbs.. said...

best nye main futsal.. lepas tension bile dpt sepak bola tu.. huhu..

Azie Azman said...

fuyyo fuyyo main futsal..hehe
johan pulak tu..
congrats ain ;D

Dhiya Fariza said...

WOW congrats hehe dhiya dah dtg singgah dan baca! i miss u too dear :)

princess said...

@sue perbs..mmg best pom sue . dapat keluarkan kan peluh . boelh jadi sihat ! lupa semua tension . hehe