♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Friday, 22 July 2011

stop and think .

assalamualaikum and hi everyone : )

pagi tadi hujan . tapi alhamdulilah lah time aku nak pergi kerja hujan dah reda . kalau tak memang lencun lah . payung hello kitty pun tak dapat berkhidmat .

hati ini my life is quite messy . ada banyak kerja . workloads . haishh . duedate da aku selamat melanggarnya . pheww . the good news is aku akan settle kan semua kerja aku by this weekend . mesti bos aku bangga kalau dia terblogwalking kat sini . teheee : ) mungkin aku akan dapat title BEST EMPLOYEE OF THE MONTH . tak ke bangga mak ayah aku menengoknya .

tapi itu bukan apa yang aku nak share . just nak share something . i just came across fahmi's blog . entry dia pasal Kisah Rasulullah dan buah limau . and the story goes . . .


buah limau selalu ada kat wedding . memang takde kaitan : )

" suatu hari ada seorang wanita kafir bagi buah limau beberapa biji untuk Baginda dan para sahabat . cantik sangat buah limau tu . Baginda pun terima buah itu dengan senyuman . selalunya , Baginda akan share dengan para sahabat . tapi hari tu Baginda tak share pun . Baginda makan buah-buah itu dengan senyuman sampai habis . lepas tu , wanita kafir tu pun balik . para sahabat hairan . rupanya , limau tu masam . jadi Baginda takut para sahabat akan menunjukkan riak wajah yang akan melukakan hati wanita itu . so sebab tu Baginda makan buah tu . and to make things great , wanita kafir tu sebenarnya nak main-main kan Baginda dan para sahabat . "

sedih kan kalau kita kena . kalau aku lah yang kena situasi macam tu , tak tahu la macam mana . muliakan akhlak Baginda . hope kita semuaand especially diri aku sendiri dapat ambil something dari kisah ni .

thanks for reading peeps . have a nice day : )

4 luahan:

Dhiya Fariza said...

i dah lama cari this orange story regarding Rasulullah tapi asyik terlupa. Alhamdulilah jumpa kat blog u today. nice entry :)

princess said...

seriously ? hehe . im glad i shared it with u . thank u dhiya .

MOHAMMAD AMIN BIN ZULKEPLI said...

hehhehe... kesian limau 2... jadi bahan utk menyakitkan hati Rasulullah...

princess said...

hee . tapi kisah ni dpt lah kte sme2 jd kan pengajaran . jgn aniaya org . x manis perangai cmtu kan .