♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Wednesday, 29 June 2011

penguin

assalamualaikum and hi everyone : )

okay . i have to make a confession . kalau aku berada in someplace other than my home , i don't prefer to watch television . kinda weird hah ? i guess that is me . i am so not into TV . but it happens that i accidently watch TV last night . -- Peguin Safari . the program was cool and really interesting .




http://www.emocutez.com


ada satu team ni . dorang nak pergi tengok penguin . eh , korang tau tak penguin and beruang kutub tak tinggal sama sama ? maksud aku , penguin kat kutub selatan . beruang kutub tu orang klang panggil polar bears . yang si polar bears ni tinggal kat kutub utara . korang tau tak ni ?

aku suka penguin . sebab by my definition , penguins are adorable creature ! badan dia yang chubby chubby tu . aku geram je tengok . kalau aku jumpa sekor lah , memang aku peluk peluk dia kuat kuat punya . tak tipu ni . tapi aku kena kumpul duit la . nak p south pole tu . hahah

look at it . so cute . huggable some more : )

baru aku tau ada banyak gila species penguins tau . according to one source , there are 17 species of them . yang aku tengok kat tv semalam King Penguins . comel . and penguin sangat lah intelligent . nak share 1 fact ni . King Penguin ni akan bertelur kat darat . and yang akan mengeram telur tu ialah tugas male penguin . yang female tu lepas bertelur , dia akan pergi laut yang berais . south pole la katakan . 18 days later , yang female penguin ni akan take turn untuk mengeram telur dia sampai 56 days ( not so sure) . time dorang nak transfer telur tu pon sangat unik . 

oh tidak ! aku dah jatuh cinta with this adorable penguins ! love them http://www.emocutez.com

mama and baby penguin : )

good swimmer . yeah !

and try to look at this one below . i gila suka tengok dorang ni terkedek kedek sambil makan keledek . heee : )



orait peeps . i think that's all for now . till then . see you . and take care : )






7 luahan:

MOHAMMAD AMIN BIN ZULKEPLI said...

ehheheee... peguin tidak bertelur ye sayangku...

Farah Nabila Mustafa said...

perghhhh penguin master dah sekarang? hahaha

princess said...

awak , hahaha . kejammmm gile . ye laa . kte tersalah cket je . tp da tau da . aduiiii .

farah , hahah . lebih kurang laa . penguin comel ! lipas pom comel kan . hhaha

eliza aiza said...

polar bear kan makan daging..tp kenapa dia tak makan burung penguin??? hehehe

anna eamon said...

ain aku da tau the fact that penguin and polar bear didnt live in the same pole. sebab aku kan suka tgk dokumentari sambil menari nari. LOL. tapi quite amazing on how u put the stories. some are new to me. keep it up, feed me with lots of knowledge. :))

princess said...

L , kte tau . sebab polar bear and penguin dont live in the same pole . haha . polar bear kt north pole , penguin kt south pole . lain tmpt , so tak leh la bear tu nak mkn penguin : )

princess said...

ana . kau xde nye suke tgk dokumentari . kau suke tgk mari menari kan . sebab tu kau suke menari . haha . ok thanks ! i will . muchas gracias bebeh :)