♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Tuesday, 7 June 2011

intern : )

assalamualaikum and hi everyone : )

okay dah empat hari kawan kawan batch aku start practical . aku belum start lagi . aku start 1st July . okay memang betul pun 1st July tu friday . T.G.I Friday . thank God it's friday . jadi aku perlu cuak cuak untuk 1 hari je . lepas tu aku ada masa like 2 days - sabtu ahad untuk siapkan mental and fizikal . aku memang cuak la nak practical ni semua .

 at first i was like perlu ke nak intern bagai . but friends , trust me . you really need it ! kau ingat lepas je kau habis belajar and apply kerja . kau expect kau hebat sangat ? nak main terjah je opis orang untuk wat audit segala ? memang tak lah kan . silap silap kau kena buang before dapat your 1st salary . melepas niat nak shopping lepas dapat gaji . kesian . time kita buat intern tu lah kita dapat implement apa yang kita dah belajar dulu dulu kan . walaupun mungkin dah berhabuk input input itu . but who cares . janji kita dapat improve our precious life . teheee : )

walaupun aku belum start lagi kan , tapi aku tetap la dapat rasa berdebar debar jantung ku ah ah ah . mana tak nya , kalau dah semua kawan kawan aku post kat fb dorang . yang aku ni kan dah memang rajin tengok tengok wall orang . memang aku tau laa . ada yang 1st day intern dah kena OT sampai 8pm . kesian dia . apakan daya . aku cuma harap aku dapat kerja on time je . balik awal lagi bagus kan bos . 

kadang kadang rasa semangat . sometimes cuak pun ada . tapi aku chill je la . hope dapat concentrate dalam semua benda yang aku buat . yeaaaahhhhhh !!! apa apa pun , to all my friends who are currently undergoing this intern - wishing you guys all the best ! may the force be with you . aku pulak yang tersemangat . hahaha 

until next time . sayonara everyone !  

5 luahan:

Ninie Dora said...

http://kisahniniedora.blogspot.com/2011/06/cinta-stiletto.html
ni entry trbaru ninie..
need ur commnt :)

princess said...

ok ninie . i will . hee :)

MOHAMMAD AMIN BIN ZULKEPLI said...

saya rasa mcm bru smlm stat praktikal....
bile nk abis praktikal niieee????

princess said...

over kann . da nk dkt sebulan kmu start . lg 5 bulan je . sy ni yg x mula lg . sok bru nak mula ok . hahah

Anonymous said...

awal yang baik