♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Friday, 21 October 2011

malang tak berbau T.T

assalamualaikum and hi everyone : )

pernah korang mimpi korang accident ? macam mana rasanya ? sedih , takut , sakit semua ada kan . and macam mana pula if one day your relatives or friends involved in an accident . mesti kita taknak benda macam ini jadi dalam hidup kita .

gambar yang kurang ngeri ain jumpa kat google .

it was nearly maghrib yesterday when i received a tiny text message . 
"classmate aus , budak perempuan accident . afiqah" . 
when i read it , i was so shock . rasa terkejut sangat . tak sangka seorang kenalan ain akan ditimpa ujian macam ini . kitorang satu batch tapi dia my junior . she is now in the hospital melaka . kesian sangat . kalau lah mak ayah ain yang dapat berita ain accident . macam mana lah agaknya reaksi mereka . tak sanggup nak bayangkan . 

ain tak tahu lagi full story macam accident tu boleh jadi . tapi ini memang ujian yang agak besar ujian dia . tapi Allah hanya akan uji hambaNya mengikut kemampuan masing masing . tapi based on apa yang ain tahu , this lady was riding her motorcycle . she was hit by a car if i'm not mistaken . ain tergigit lidah pun dah rasa macam nak meraung . apatah lagi dia . 

"kawan aus tu kan , dia punya otak ada pendarahan , peparu ada rosak sikit . tulang rusuk retak , tulang belakang pun injured . kesian dia . dia kritikal tapi dia dah sedar" - 21 oct 2011 0006 hours .
ain terkejut bila dapat mesej ni . dalam hati tak putus doa supaya dia cepat sembuh dah akan hidup normal macam dulu . she's friendly . active during class . apa yang ain tahu sekarang , ain nak pergi lawat dia . at least  boleh bagi moral support . 

boleh lah dia rasa bersemangat nak terus hadapi ujian ini dengan kuat and tabah . kawan kawan , let's pray for her safety and health okay . 
berilah kekuatan untuk afiqah Ya Allah : )
i can't stop thinking about her . we're not that close . tapi maybe sebab dia kawan ain , and someone yang ain kenal tak penah lagi accident teruk macam dia . tu yang buat ain rasa sedih and rasa nak sangat dia cepat sembuh . jom kita doa sama sama eh kawan kawan . semoga Allah sembuhkan afiqah . aminnn 

stay strong ye !! 

setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya . Allah lebih dan Maha Mengetahui . wallahualam 

thanks for reading and take a good care of yourself : )

6 luahan:

sue perbs.. said...

sy doakan kawan yg accident tu cepat sembuh.. amin

princess said...

insyaAllah . thanks sue : )

Azie Azman said...

oh..takutnya..macam teruk jugak dia tu ain..
papepun semoga dia cepat sembuh..

princess said...

teruk azie . sampai dia tak igt cane dia boleh accident . kte dah pergi lawat dia . thanks azie : )

mumble bubble said...

accident? kite baru je lps kena.
keta langgar kite time ngah bawak moto. trauma.
memang skrg dah x mau naik moto dah.
kalau kite hati2, org lain lak cuai. =_='

anyway, tg follow blog kite :)

princess said...

mumble bubble . no way ! kawan ain ni pom accident dgn kereta . bahayalah nowadays . semua orang kena hati2 kot .

my pleasure : )