♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Wednesday, 26 October 2011

once upon a time .

asslamualaikum and hi eveyone : )

hai you all ! kabare ? hope korang semua baik baik aja . hehe 
tak tahu kenapa minggu ni kemain rajin lagi mengupdate blog usang ini . kesian nya awak cik blog : ( 


okay ! sila beri tumpuan . 


korang pernah tak ada angan angan mat jenin masa zaman kanak kanak ribena dulu ? pernah ? bagus bagus . sebab ain  pun pernah . angan or dream is good . 


1. Rainbow ! 


bestnyeeeeeee : )
masa jadi anak kecil dulu , ain teringin sangat sangat nak buat several things . betul ni , tak tipu . sangat nak . kalau nak compare , macam people nowadays eager to own a blackberry , beri beri , iphone and etc . 


ain betul betul nak make my dream come true . ain ingat lagi , dulu balik dari tadika kemas *memang kemas pun tadika itu : p* . ain selalu sangat nampak rainbow . dulu kat tivi (TV) kan selalu ada kartun yang dorang boleh slide dari atas pelangi tu . boleh imagine tak ? *ke korang tak pernah tengok : (


nak jugak lalu atas rainbow : P
and there's someplace at the end of the rainbow . means kita boleh pergi tempat tu . excited kemain tahu ? sungguh anak hingusan .  cantik sangat . Allah's creation is amazingly beautiful . so do you fellow readers . kembang letteeww . haha


only when i learnt about rainbow - how does it happens . i know that it's only because of refraction of light ! duuhhh . hancur berkecai angan angan nak guling guling dari atas pelangi itu bunyi kaca berderai ka-ching ! 


you cannot touch it tough : (

2. Awan Nano


tak ada kaitan dengan lagu artis itu . sekian . 

ain suka tengok langit . sebab langit luas terbentang . cantik . ain masa sekolah rendah dulu tak tahu mana permulaan and pengakhiran langit kat atas tu . sekarang pun tak tahu 

subhanallah . cantik kan : )

cantik sangat . suka tahu . once upon a time , ain nak sangat pegang awan . those clouds that are floating in the sky are so wonderful . macam nan kepal kepal je . biar jadi macam gula gula kapas . tapi before tu , ain nak baring and lompat lompat atas awan tu . ni semua pengaruh tivi (TV) . semua salah tivi ! i'm innocent . teheee


kalau dulu cerita kartun semua stok nak main main atas awan . so ain fikir , if they can i also can ! tapi nak buat macam mana , naik flight pun tak pernah . so tak dapat lah nak pergi duduk atas awan . 


dulu kat sekolah kan cikgu ada ajar pasal pembentukan awan and hujan . awan terbentuk daripada air yang tersejat dari permukaan bumi .


cloud is a visible mass of liquid droplets or frozen crystals made of water and/or various chemicals suspended in the atmosphere above the surface of a planetarybody. - wikipedia,2011.


as soon as i know this fact . i was astonished ! mana tak nya . berzaman ain pasang anganan nak naik ke awan . hati ku retaaaaaakk . . . seribuuu . my childhood was full of dreams gituuuu . kecik kecik dah pandai berangan . pukul kang .


geram lah tengok awan ni .


so far , dua benda ni saja yang ain angan angan kan time kecik kecik dulu . tapi kalau ada lagi , nanti akan ada lah once upon a time - part II . hehe 


oh ya . ni gambar masa ain pergi jogging sabtu lepas . sambil amazed pemandangan yang cantik cantik sekitar kg.morten,melaka : ) jom , checkidautttt check it out ! *drum roll*


the famous malacca river cruise

gagah berdiri . kolej students uitm 

rambut si peneman setia 

bukti ain pergi jogging . tehee : p

p/s:jemput lah datang ke melaka . Melaka negeriku sayang , negeri bandar teknologi hijau - tagline : )

thanks for reading . and have a nice day people

24 luahan:

onie said...

melawat kamu..thank you :)

princess said...

thanks onie . hehe . please visit me again yaww : )

most welcome

Dhiya Fariza said...

you dream of the things that i've been dreaming too :) i once saw a beautiful rainbow di scotland. rasa macam irish luck pulak.

Marliyana Mk said...

wahh..lama x g melaka :P

rinduuuuu

Memori Kekasih said...

hye princess...pernah berangan nak kuar jln2 ngan Cik Tya Fatiha Mukherjee x?heheheh

mumble bubble said...

wahhhh. sama :)
kite pon teringin gilerr nak sentuh awan.

Nyamuk Terbang said...

byk tgk teletubbies la nie kn
hehe

princess said...

@dhiya hehe . cantik kan . rainbow in scotland ? awesome experience . nak jugak : )

princess said...

@marliyana meh datang melaka mehhh . melaka da cantik and best sekarang . hehe

princess said...

@memori kekasih hahaha . of course lah pernah . dah tercapai pun impian tu . yay ! : p

princess said...

@mumble bubble yay ! geng lah ni . suka lah camni . nanti kte sentuh sama sama nak ? haha

princess said...

@nyamuk terbang well of course . teletubbies comel sgt . nama masing masing pom comel kemain . hehe

Anif Abdullah| AA said...

canteknya pelangi ..hehe

princess said...

kannnnn . cantik sgt . setiap kali tgk pelangi tetap excited mcm bru 1st time tgk . haha : D

Paradise Gal said...

melawat kamu... :)

onie said...

nak tengok pelangi ke? pegi air terjun pelangi kat pahang...depan mata kita je pelangi,memang kagum :)

princess said...

@paradise gal thanks dear . i'll visit you later : )

princess said...

@onie kat mana kat mana ? nak tengok . *excited kemain you*

Rtp Farra Arisha said...

i've dreaming of what you've dreaming too..hehe..dreams sometimes can be reality!

princess said...

@arisha gimme five ! we have the same dreams . hee : )

Cik Gadis ^^, said...

singgah baca entry ~

princess said...

@cik gadis so sweet nama tu . hehe . thanks for dropping by : )

MOHAMMAD AMIN BIN ZULKEPLI said...

dlu2 kecik2, org ckp jgn tunjuk pelangi pakai jari, nnt jari jd kudung... tp 2 sume kisah dogeng nnek kebayan je...hehehe

bile nk joging lg... lps ni joging kt tp pantai plk la ea... pantai klebang, pantai kundur(puteri), pantai port dickson, xpun lembah pantai???? mane 1?

princess said...

aah kan . time tu anak kecil ini percaya je laa . tapi sekarang tak lagi .

NAAAKKK . bila bila . set date , venue sume please : )) lembah pantai macam best je . haha