♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Friday, 18 November 2011

favourite kita time masa kecil kecil dulu

assalamualaikum and hi everyone : )

salam jumaat semua . first of all , ain nak share something . untuk diri ain terutamanya .

"Demi masa . sesungguhnya manusia itu dalam kerugian . KECUALI orang orang yang beriman dan beramal soleh dan berwasiat (nasihat menasihati) dengan kebenaran dan kesabaran" (surah Al-Asr)


semoga kita dapat hayati surah al-asr ni . insyaAllah .


today i feel like talking about my favourite cartoon during my childhood and apparently until now . tutup muka . malu sendiri  *.* 


The Flintstones .

okay yang ni memang favourite ain . siapa yang minat juga cerita ni angkat tangan . hehe . suka betul tengok dia . ain and adik ain suka tengok cartoon ni . dorang tinggal dalam zaman batu kan . siap ada dinosaur lagi . raawwrr .

naik kereta siap kena kayuh guna kaki . haha
walaupun cerita dia tak logik . tapi best kan . time kecil kecil dulu tak kisah pun logik tak . tak tercapai dek akal , tapi layaaann saja : ) 

semua sangat comel . tak tipu 
here are some facts about this cartoon show : 

  • screened from 30th September 1960 to 1st April 1966.
  • Produced by Hanna-Barbera Productions
  • the story is about a working class Stone Age man's life with his family and his next-door neighbor and best friend.
  • The show celebrated its 50th anniversary on September 30, 2010.
that's mean this year is its 51st anniversary . cool ! sangat old school lah kiranya . heee .

next , Popeye The Sailorman tuutt tuutt : )



yang ni pun kitorang adik beradik suka kemain . walaupun dah hafal jalan cerita , tetap juga nak tengok macam baru first time tengok . hebat kan ? si hero yang makan bayam selamatkan olive si kurus keding . tapi sebelum tu kena berlawan dengan si bluto kaki buli . siapa tak tahu , diam diam dah lah . haha 

tapi ain memang suka lah cerita ni . mula mula , dia tak kuat . lepas makan bayam terus kuat macam Badang . badang pun tak kuat . hehe . mungkin mak ain suruh kitorang tengok cerita ni sebab nak bagi kitorang minat makan sayur . boleh terima tak hipotesis ni ? boleh boleh .

kids , lets eat vegetables especially spinach : O
see . anak anak akan tertipu lalu pergi ke dapur dan minta sayur pada mama nya . taktik mommies berkesan . yay ! high 5 buddy : )

The Simpson 

minat lah . tapi sikit sikit je . characters dalam cerita tu macam pelik sikit . kepala panjang lah apa lah - ni opinion gadis berusia 21tahun . time gadis ni berusia 6 7 tahun , omg omg ! kita suka lah tengok katun ni emak *pelat pelat sikit* 

tengok lah . badan kuning kemain . tapi minat jugak nak tengok -.-'

Tom and Jerry . 


okay ! ni yang paling best . ain rasa semua orang pun minat kot . tipu lah siapa tak pernah tengok cerita ini . suka tengok Tom kena buli dengan Jerry . hehe . minat sangat sampai mak ayah ain belikan video tape yang dulu dulu tu untuk kitorang . tengok ulang ulang kali pun tak jemu . kitorang dah membesar , tapi Tom and Jerry tak besar besar pun . immortal sangat kot : p

tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas . cewaahh 
 fun facts about this show : )

  • centering on a never-ending rivalry between a cat (Tom) and a mouse (Jerry) whose chases and battles often involved comic violence.
  • A longtime television staple, Tom and Jerry has a worldwide audience that consists of children, teenagers and adults, and has also been recognized as one of the most famous and longest-lived rivalries in American cinema.
  • In February 2010, the cartoon celebrated its 70th anniversary

rupanya Tom and Jerry tales lagi evergreen dari The Flintstones . dah sebaya atuk nenek kita dah kan . tua kemain tu . mak ayah kita pun layan lah ni . hehe 

okaylah . itu lah antara cartoons favourite ain masa kecil kecil dulu . ho yeaaahhh ! sangat evergreen . tengok sekarang pun tetap suka juga . ain tak minat sangat anime . tapi ain rasa anime tetap ada keistimewaan nya . tak begitu mr/mrs/ms die-hard-fan-of-anime . cukuplah setakat ni dulu . till we meet again darlings .

thanks for reading and have a nice day people : ) 

29 luahan:

MOHAMMAD AMIN BIN ZULKEPLI said...

nape shin chan n doraemon sy xde... wuuuuu... :(

KhaiRin said...

gaban dan yg seangkatan dgn nyer

Paradise Gal said...

same... :D

Pocket said...

pocket suka tengok the simpson,
tp dulu somehow tak dapat nak tengok sangat.
entah kenapa...
tv3 sampai kedah lambat kot.
ohh.. begitu tua kah pocket ?

The Jetsons?
sebijik camthe flinstones tp terbalik plak masa depan puner :D

Akim Iqbal said...

ni lah cerita feveret zaman kecik2. aha !

Miss Ain said...

saya sukalah popeye..comel! hehe

princess said...

@love . heee . tu cerita baru . tak berapa nak evergreen . heee

princess said...

@khairin . gaban yang mana satu ek ? ain tak ingat pulak . tapi cerita masa kita kecil kecil dulu semua best kan : )

princess said...

@paradise girl . yayyy ! gimme 10 girl : )

princess said...

@pocket . alalala , kesiannye . the simpsons yang sampaii kedah lambat tu . pocket tak tua pom .

the jetsons ? never heard of it . maybe tak igt : )

princess said...

@akim iqbal . kaaannn . tapi ain tak suka tengok keluang man & ultraman . huhu

princess said...

@miss ain . hey ! nama kita sama . aah kaan . popeye memang comel . kurus dan kuat . i like : )

kinn said...

kkin pun suka tengok the flintstones tu. weeee

ain, ni tutorial untuk reply to comment tu. hopefully membantu. heee :)
http://www.ciktom.com/tutorial-reply-to-comment/

Dhiya Fariza said...

i watch all these too. tapi bengan tang tom and jerry, the cat never wins :(

princess said...

@kinn . sama lah kita ek . yay ! : p
kinn , ain dah buat . tapi tak jadi . so , frust lah kita gamaknya : )

princess said...

@dhiya . heeee . bestkan . childhood is the best lah . aah kan . asyik kena buli je tom tu . kesian

dill said...

dulu tgk

jem & the holograms
transformers
the Flintstones
tom & jerry
bugs bunny & warner bros cartoons
disney cartoons

saye membesar dengan kartun2 :)

dill.

princess said...

@dill . aah kan . samalah kita . kartun dulu2 best . disney cartoons pom sme : )

Daddylicious said...

semua ok tapi tom n jerry tu agak menyakitkan hati ...hehe

princess said...

@daddylicios . hahaha . memang pom . ehh , daddy tengok kartun lagi tak sekarang ni ? ke teman twnis je . hehe

Saiazuan said...

flinstone? no sooo into it...

yups, manusia sgt dlm kerugian...harap medium blog bleh dijadikan wasiat kita :)

princess said...

@zuan . oh really ? then zuan minat cartoon apa ?

insyaAllah zuan . sama2 lah kita berusaha ke arah itu . your blog pom dah banyak wasiat and pesanan kan ? : )

khairul akmal bin azman said...

itew suke dragon ball jew

onie said...

teringat zaman dedulu,hiks :D

Khuzrin Kamarudin said...

Usop sontorian ngan kluang man... mana? Hohoho..

princess said...

@khairul . hehe . dragon ball kita tak minat . panjang berjela2 sgt keturunan dia . hehe

princess said...
This comment has been removed by the author.
princess said...

@onie hehe . kan onie . best lah time zaman bebudak dulu . enjoy je kerjanya : P

princess said...

@Khuzrin Kamarudin heeee . usop santorian ! lupa lah nak letak . tpi keluang man mmg xnak letak . tak minat : )