♥ the beauties and the handsome ♥

a SMALL princess
with a BIG heart

princess

My photo
i wanna be a GREAT person SOMEDAY : )

Tuesday, 8 November 2011

the most innocent human being on earth .

assalamualaikum and hi everyone : )

i hope it's not to late to wish all of you SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA ! teringat zaquan adha *love love* .  so people , how was your hari raya ? mine was AWESOME !! alhamdulilah . thanks Allah for giving me such a great and wonderful family : ) i really had a great hari raya . i hope you too people .

tajuk macam nak hot je . bajet gila hoi . hehe . dah macam ada award lah pulak . okay lah . the most innocent human being on earth goes to the BABIES : )

cuti since friday until monday memang tersangat lah indah . indah kemain sampai nak balik semalam pun bukan main berat lagi kaki ni . eeee , geramnya . tak dapat spend masa lama lama dengan family . tak apa , anak mak ni kuat ! hehe

bila balik rumah , antara aktiviti yang wajib ada dalam list is play with kiddos . i love baby . sebab dorang comel and sangat innocent . so i can kiss , hug and even bite them . ahaks . i can do whatever i want . bila tengok dorang main main tu , macam geram nak peluk-kuatkuat-and-cium-banyakbanyak je . dengan bau bedak johnsons dorang tu . wonderful . tambah tambah lagi kalau ada bau minyak yuyee . hehe

produk bayi . hehe
from one generation to other generation : )
bila sapu minyak yuyee kat perut bila sakit tu , terasa diri ibarat bayi . yay ! manja letteew . HAHA . ain sangat suka main dengan budak kecil . of course lah yang suka ain . bertepuk sebelah tangan tak akan berbunyi . suka tengok diorang gelak gelak , senyum senyum and cakap pelat pelat tuuu . rasa tak sabar nak ada baby sendiri . hopefully , i would be a great mother : ) . so , i am now presenting those kiddos that would made my day .
  http://www.emocutez.com
.
.
.
.
.
.

pejam mata dulu 
.
.
.
.
. 
tadaaaa !! ~
.
.
.
ehh , silap silap . macam mana boleh termasuk gambar ni pulak . aiseymen : P
these kiddos are babysit by my mom . adik beradik . abang dah 1 tahun 2 bln . adik tak tahu lah bpe bulan . hehe . dorang anak cikgu . sangat cerdik . ain sangat sayang abang , furqan . selalu main dengan dia . dia manja dengan ain . bangga oh bangga ! lagak seperti semua kanak kanak kat dunia ni suka sangat kat ain . tak malu betul . tutup muka sikit lah hoii . hehe 

depan itu adik . yang belakang abang . please percaya
si manja ku . sayang dia ^*^ 
furqan as sheriff woody 
baju woody ni dia suka . lepas try baju tu langsung taknak buka . suka kemain . hehe . ni ana yang belikan . kitorang satu family selalu bawa dia jalan jalan . suka suka : )

kitorang pakai kan adha inner scarf . macam nuka mak dia . comel 
ni pulak cucu pertama mak long . anak buah first ain ! zaid zafri . pandai cakap "ayakk" (air) . comel je . being the 1st grandchild in a family memang best . semua orang nak care kat dia . untung zafri dapat aunties yang gorgeous macam ain . ehem ehemm : P

innocent je muka dia . dagu yang mahal tuuu
jarang dapat jumpa si kecil ini . sebab dia tinggal nun jauh kat utara . hehe . time raya je lah dapat jumpa .
zafri excited ambil gambar dengan aunt yeeee 
tengok babies kan rasa macam jadi lembut je hati ni . tak sampai hati nak marah marah . i wonder how they could left their own babies dalam parit lah , beg lah , kat tepi surau lah . and not to mention even tergamak nak gugurkan kandungan . rugi tahu . 

tiba tiba rasa tak sabar nak habiskan degree . then cepat cepat kerja , kumpul duit banyak banyak . then buat apa ? yes ! kahwin . let's get married (monolog dalaman) and have my own babies . yayyyy ! insyaAllah . semoga Allah permudahkan segala urusan kita semua . 

thanks for reading . and have a nice day people : )

24 luahan:

eliza aiza said...

ehem ehem

princess said...

@eliza . hehehe . ell , ape ehem ehem ? dah ready nak balik mesia :

Dhiya Fariza said...

Dah ready nak jadi mommy dah ni. Kanakkanak pun suka ain kan hehe

Adylia Qarissa said...

selamat hari raya ain :)

Tukang Karut said...

ehem... rasa macam dah nak sampai seru dah tu...

Ninie Dora said...

ain, 'baby' besar awak kacak..
huhuhuuuu..
yess nt bole ninie jadi aunty awal..
heeeehehee

princess said...

@dhiya . heheh . masak pom tak hebat mcm dhiya . so , biar lah dhiya kahwin and jd mommy dulu : p

princess said...

@dkna . hehe . thanks : )

princess said...

@TK . hehe . yeke ? boleh tilik ek ? blush *.*

princess said...

@ninie . auuuw , malu i . hehe . boleeehh ! tapi ninie pom kahwin awal , nak main dgn baby ninie : )

Daddylicious said...

haha betul2 kawen cecepat best tahu...

princess said...

@daddylicious amboi , mentang2 lah dia bapa yang berjaya kepada twins . hee . best kann kahwin .

MOHAMMAD AMIN BIN ZULKEPLI said...

heeee... jgn risau ea... akan tiba saatnye nnt... <3

onie said...

Salam aidiladha juga untuk awak,hehehe.....baby tu semua comei2..nanti tolong cubit pipi dia sampai biru na,hiks :D

princess said...

@love . hehehhehehehehehehehehe *senyum kambing panjangpanjang*

princess said...

@onie . thanks ea . kaaannn , i told you : ) orait . nt ain cubit kan taw .

Saiazuan said...

never too late to wish slmt hari raya.. nice pics u got there ;D

princess said...

@zuan . happy nyaaa zuan komen kt belog ain . it's an honour gitteeww . heee : P

oh ya ! selamat hari raya too zuan . thanks btw : )

cik-bakal-puan. :) said...

nnt aku habak kat mak kau gatai hahaha. semoga jadi emak yang boleh angkut sume anak masuk syurga. insya allah, :)

Azie Azman said...

cepat ain kawen ;)
kite pun suke kids sangat..
best kan layan dorg..

princess said...

@cik bakal puan . HAHAHA . habaq laa please . insyaAllah . mmg itu yg aku harapkan . kau jugak eh : )

princess said...

@azie . hehe . ape pulak . awk dulu lah . dah lama kan dgn mr. D . hehehe

dill said...

comel sangat!! i like~

dill.

princess said...

@dill . thanks . maluuu *.* : )